---


  
Thought I was more
than just my father's son


Snakecharmer


 
Snake charmer!


b-ng-


It hurts, doesn't it?

Ha, ha! Något av det knäppaste på länge: menstruation machine - nu kan även män få pröva på hur det känns att ha månadssjukan, och det är helt sant
 


Glasäpplen

Jag har alltid varit ormen som lindat mig runt äpplena, och de har inte alltid varit röda - nej, många har varit farligt syrliga, giftigare än mitt eget ormgift, och kanske just därför så lockande. Men nu! Nu när jag äntligen har funnit ett enkelt äpple, med en insida så vit att den nästan är blå, då får jag inget fäste i trädet det sitter i. Är jag för hal?

Det nya riket, August Strindberg

Den verkliga sorgen, som lever i sitt föremål, skjuter ifrån sig all den tröst, som kunde hämtas av glömskan. Denna sorg lever av sitt eget minne. Men minnet, som är hennes smärta, blir tillika hennes tröst. Kännare av människohjärtat veta detta väl.

Seasons in the sun


 


Brudar, brudar, brudar

Slappa sommardagar kan ibland tendera att få en att titta på tv, och just idag råkade mina ögon vila på Top Model cycle 1 - antikt! Jag fick åter se Elyse som jag var lite kär i, och jag har mina favoriter som varit med där under årens gång. Flickor som varit ögongodis aningen mer än de andra i Top Model: 
 


 
Elyse Sewell
 
 

Kim Stolz
 

 
Allison Harvard


All the lovers

Kylie är tillbaka. U got to gillar den nya låten och framför allt videon "All the lovers"!
 En oväntat angenäm torsdagsafton

In i de mörka timmarna spenderade jag min tid med tre andra flickor - en afton som inte alls blev som den var tänkt, nej: den blev bättre, och mycket mer än så. 
 


I pray this punishment / Would have mercy on me

Alla har vi dem. Ja, guilty pleasures ... Min är Michael Jackson. Högst troligen beror det på hans musiks inverkan på mig under min barndom, och den kommer nog alltid att sitta där som en del av mig. Nåväl! Idag är det, förutom midsommarafton, ett år sedan kungen av pop avled. Därför bjuder jag på en låt vars video tydligen var bannad när den kom ut:
 


Det nya riket, August Strindberg

Den som hörde allt detta kunde i sanning fråga sig den obesvarade frågan: tro de på vad de säga? Eller äro de besatta! De voro nog besatta, ty det blir människan då hennes heligaste intressen sättas på spel: de egna.

On The Beach 


Wimbledon ...


 
Roger Federer - eller Lucky Luke?


Främlingen, Albert Camus

Tidningarna talade ofta om en skuld som man hade till samhället. Den måste man enligt dem betala. Men det talar inte till fantasin. Det som räknades var en möjlighet att komma undan, ta ett språng ur den skoningslösa riten, göra en vansinnesrusning där hoppet fick alla chanser.

Vattenhand

Vattenhand


Shane, Shane, Shane
it’s a shame, shame, shame
att dina ögon är beslöjade
av före detta älskare
och dina nät får
trånare att fastna
i förvillande Ovisshet
om dina intentioner
som förvisso är
betydelselösa
i en vattenhand
 
Shane, Shane, Shane
it’s a shame, shame, shame
att du väljer att inte se
längre - -


Främlingen, Albert Camus

Som om de välbekanta vägarna på sommarhimlarna lika gärna kunde leda till fängelser som till oskyldig sömn.


Kroppen vet.


 

 


Antichrist

Lars von Triers film Antichrist är en högst underlig film - visst var det ett tag sedan jag såg den (och en del är för mig fortfarande enigmatiskt), likväl är öppningsscenen, prologen, i det närmaste oförglömlig. Dess magiska känsla, med kärleksakten i slow motion, det svartvita, snön, den förträffliga musiken, och det fruktansvärda med barnet gör det ganska fantastiskt: 
 


Sounds, like

Ibland känner man sig som en sådan här: 
 


We Speak No Americano

En sådan knäpp dag! Vaknade tidigt, ur en ytterst svårskakad sömn, för att följa med min bror och hans compadre in till stan i brist på bättre tidsfördriv. Föga hade han organiserat sina ärenden, och det mesta gick åt pipan och blev överhällt med lunch istället. Men det knäppaste var ändock när vi - av renaste slump - hamnade i en rättegångssal, där en mordrättegång pågick. Diverse komiska saker skedde, bland annat poliser som somnade och poliser som fnissade, och pojkarna vid min sida kunde inte hålla sig för skratt, så vi dunstade ut till en regnande stad. Random happenings är alltid trevligt, tycker jag. Mer spontanitet! 
 


Don, don, don, do don, do don / Don't be shy

I torsdags skickade jag in terminens sista tentamensuppgift, och kan äntligen kalla den här tiden för sommar - trots vädrets nyckfullhet. Idag regnar det inte, likväl skiner inte riktigt solen som den ska. Men sta's? Det här är Sverige! Då är det här sommar. Och åh - sommarlåten á la Shwayze kan alltid fungera vilken sommardag som helst: Shwayze – Don't Be Shy.

När andra tager studenten

Dagen efter en mycket angenäm afton med två grymt snygga brudar var jag aningen bakis - likväl tog min käre broder studenten. Han var stilig, och kändes lite förvirrad från och till. Och jag? Lättrörd som jag är blev jag stundtals oerhört rörd, nästan till tårar - särskilt när glada studenter sprang ut, och allt vad det var - och detta av, ja ... flera anledningar. 
 


 

 

 


&

&

Någon
stans
mellan
dig och mig
fanns en droppe regn

Någon
fann
ett entydigt
svar på oställda frågor

Jag lät
mitt hår växa
till och med
på benen

Någon
stans
mellan
mig och dig
fanns elden

Någon
stans
tappade
jag dig
på vägen in


How can I pretend that I like a new friend, when all I want is you?

 

Åh, den här bilden togs innan suckfesten i nian. Vad söta och små vi var! Och M:s hår påminner mig om The Ark ... Tider!

 


Avtryck

Avtryck

Orden fastnar i smala luftf(l)ickor
mellan böckerna, har huvudvärk
som alibi för tystnaden

Men vad det kliar under huden!
En frustrerande iver i sökandet
efter uttrycksmöjligheter

Det som skrapas fram är en Tomhet
med en motivering som viskar om
hybris, och en önskan om dyrkan

"Kan jag inte ha mina händer
i dem jag behagar, behagar jag
lämna spår av mina fingrar"

Jag tittar på tennis

Föga oväntat vann Rafael Nadal över Robin Söderling på finalen @ French Open. Jag blev oerhört besviken när min personliga favorit, förra årets vinnare, Roger Federer, besegrades av Söderling i semifinalen. Söderling var inte hälften så bra som Nadal nu i finalen, som var - ja, ganska fantastisk. En värdig vinnare.


Oh in the sun sun having fun

Fin kväll med fina flickor i sol och Bongo:
 


Shelley and me


 


Alors on danse

Tycka vad man tycka vill, men jag har sannerligen fattat tycke för Stromaes låt "Alors on danse" - vårens/sommarens partylåt, minst sagt. Ha! Det är innebörden i orden, som sjungs med en sådan härlig, trött franska, och musikens rytm och släpighet som gör det.


RSS 2.0