Regnfönster

Kaffet spinner likt
katter under händer.
 
Blicken fastnar
i fönstret som droppar
i saligaste eufori.

(g)lider

(g)lider
 
Abstinenshjärnans tendenser
är lika välkomna som
kackerlackor ...
 
Det är spindelnät och
damm i mitt blod
Jag tycks inte lyckas trycka
på rätt knappar ... 
 
Mina ögon och mina
ben (g)lider sig fram
lika dimmigt som en vår-
allergi. Molnförvåning.
 
Aprilvind och mina händer ...
Sedan när behöver jag
någon att dela dem med?

Kvalitetstid med ett syskon


Edvin <3


Mojito och Ung Kultur Möts


Viens ma plume, viens te meler a mes songes

Det senaste året har jag flera nätter drömt att jag går runt i vardagliga situationer halvnaken. I bokstavlig bemärkelse. Jag har på mig någonting på övre kroppshalvan, men absolut ingenting på den nedre; jag går omkring bland folk, och ibland känns det lite genant eller så, men aldrig tillräckligt mycket för att jag ska gömma mig. Inatt gick det hela steget längre: jag vet inte vad som skedde innan, men jag går i en skolkorridor (fast det är ändå som på krogen, eller dylikt), i riktning mot en flicka jag håller av - och jag är spritt språngande naken. Jag går där, känner mig tämligen självsäker, men fnissar ändå lite generat. När jag kommer fram till henne försöker jag på något vis att skyla min nakna kropp, men hon skrattar bara och det hela är ganska lugnt. Underligt! Vad är det här för drömmar, egentligen? Har vi någon freudiansk drömtydare där ute som vill tolka dem åt mig? 
 


 
Stulen bild.


Snögubbar, eller kanske flingor

Ja, och mina dagar de går - första veckan på VFU:n har snart passerat förbi, och jag trivs, trots att jag ständigt blir tagen för elev, och trots att elever stöter på mig (tja, så länge de ger mig äpplen är jag relativt nöjd). En av dagarna denna veckan spenderades med bland andra Martini, med kaffe och sushi, samt att snön föll, dragandes med sig vintern igen för en kort stund; det var ganska hemskt, men våren valde att kämpa emot och återvända ... 
 


Gingers don't have souls, you know

Min bror finner komiska saker där ute på internätet, bland annat klippen på följande länk: http://karagic.tumblr.com/day/2010/04/18.

Dizza Tobak

Att gå från en mer eller mindre flanörstid på HLK till en riktig arbetsdag med ungdomar kräver en rejäl omställning i hjärnan – det är mycket intryck, men det smälter väl in snart. Efter min första dag på den här kursens VFU, i Junedalsskolan, är jag trött – likväl är jag även nöjd. Därför hjälper jag redan till med att göra reklam för en tävling som klass 8K medverkar i; det är en rikstävling för alla klasser i årskurs 5-8, i syfte att motverka att ungdomar i tidiga åldrar börjar röka eller snusa – alltså Dizza Tobak. De har gjort en film för att måla upp det här, och det ni ska göra är alltså att gå in på den här länken och rösta på den här klassens bidrag, fram till den nionde maj!
 
(Här finns mer information om tävlingen för den som är intresserad ... )


När solen kommer

När solen kommer

 
Fönstret ljög om värme
och min urblekta själ fladdrade
iväg som en fjäder i storm
 
En ofrivillig plan
om besegring, bestigning
av sköna berg - det är
inte ens jag, men ändå
kanske mest av allt
 
Solen kom i ansiktet
på mig, fick mig
att kisa. Jag är fångad.


.

.
 
En handfull hopp
Vem är den lilla haren?
Se! Den går där bakom
sköldpaddan! Lär-
dom, ja – se!


Hvarf / Heim


 


Momo – eller kampen om tiden, Michael Ende

Det finns här i världen en stor och ändå mycket vardaglig hemlighet. Alla människor har del i den, alla känner till den, men mycket få tänker någonsin på den. De flesta accepterar den bara och undrar aldrig över den. Denna hemlighet är tiden.
   Vi har almanackor och klockor att mäta den med, men det säger inte särskilt mycket, för varenda människa vet ju att en enda timme ibland kan kännas som en evighet, men tvärtom kan rusa iväg som bara ett ögonblick – allt efter vad man upplever under den där timmen.
   Ty tid är liv. Och livet bor i hjärtat.


~

~
 
Femton grader om Våren
är kyliga grader om Hösten.
Jag kan äntligen känna
igen; fötterna når marken
igen. Det här är
en annan Tid.

I know, I feel I keep crossing the line


Jag skrev mitt namn i vattnet så du vet var jag finns

Jag har börjat med min cykling åter igen; åh, att cykla iväg kilometrar hit och kilometrar dit, och enbart sitta och lyssna, eller kanske läsa, är alldeles förträffligt … Och detta främst vid olika typer av vatten. ”Water is my eye, most faithful mirror”. Cyklingen är det närmsta jag kommit ”träning” – det är det mest fysiskt ansträngande jag gjort på snart fyra år … Men jag funderade på en annan sak som jag skulle kunna tänka mig, faktiskt; eftersom jag sannerligen inte kan tänka mig själv i gymmiljö eller dylikt funderade jag ut någonting som skulle passa mig utmärkt – simning! Jag skulle vara fisken i vattnet, liksom. Och jag funderade på det här tämligen seriöst, och tänkbart vore det, men – jag kom att tänka på olika situationer som hör till simningen, också. Duschandet! När jag var yngre, och när man åkte och badade, eller när man hade simning (tja, idrott över huvud taget) i skolan, tyckte jag inte alls att det var särdeles genant att duscha naken med en bunt nakna kvinnor i diverse olika åldrar, men nu … Jag blir generad av blotta tanken! Vad är det som har hänt? Har jag månne käkat för mycket äpplen?
 


 
Barnarpssjön.


Momo – eller kampen om tiden, Michael Ende

Många kvällar, när alla hennes vänner gått hem igen, satt hon både länge och väl alldeles ensam […] medan den stjärngnistrande himlen välvde sig över henne, och lyssnade helt enkelt på den stora stillheten.
   Då kunde det kännas som om hon satt i ett väldigt öra, som lyssnade upp mot stjärnorna. Och det var som om hon hörde en stilla men ändå väldig musik, som på ett sällsamt sätt gick rakt in i hennes hjärta.
   Sådana nätter hade hon alldeles särskilt trevliga drömmar.
   Och den som fortfarande tycker att det inte kan vara någon konst att lyssna, den kan ju själv pröva om han verkligen är så duktig på den saken.

Jag vet inte

Jag vet inte

 
Jag den minst bundna
uppfattades som bindande
jag den minst tvungna
uppfattades som unge
 
jag vill ha händer
som inte drar
 
min nakna päls
är utsliten och
behöver kanske
ytterst lite av
- ja, vad?
vet inte …
 
Jag vet inte …


Sexig musik?

Det finns olika typer av sexig musik, det är självklart, och det som gör den sexig beror på lyssnarens personlighet och sjävlfallet på vilken situation man befinner sig i. Idag (och de flesta andra dagar) finner jag den här låten och videon nedan vara ytterst sexig; det är själva musiken, soundet, och färgerna, svetten, samt en attraktiv good girl gone bad som gör det. Det här var Britneys bästa dagar, om man frågar mig: 
 
Klicka här (inbäddan inaktiverad, dessvärre).
 
Annars är även Michael Jacksons "In the closet" det, likaså. Här är det också soundet, men även hans röst som gör det. Fast, ändå ... Framför allt är det Naomi Campbell i videon:
 


Precious / Cheeze

Jag och Anna Banana hade en tjockiskväll med tjockissnacks och bland annat filmen Precious - åh, den var tämligen tragisk och svår, likväl tycker jag att det är något positivt; det är för lite av det råa och ärliga ute i den populära filmvärlden. Dock var jag inte helt nöjd med slutet på filmen - någonting ytterligare hade kunnat åstadkommas med hopknytandet av säcken, eftersom den ändå hade ett "avslutat" slut. 
 


 


Tjänstekvinnans son, August Strindberg

Johan trodde nämligen nu, att skaldens liv var ett skuggliv; att han icke hade något jag, utan endast levde i andra jag. Men är det så säkert att skalden saknar ett jag, därför att han icke har bara ett? Kanske han är rikare, som äger flera än de andra. Och varför är det förmer att bara ha ett, då det enda jaget i alla fall icke är mera ens eget än flera jag, då ju ett jag är en av föräldrar, uppfostrare, umgänge, böcker sammansatt resumé? Kanske därför, att samhället som ett maskineri fordrar, att dess enheter, jagen, skola ingå som hjul, muttrar, maskindelar och arbeta i ett inskränkt, automatiskt syfte. Men då är ju skalden mera än maskindelen, om han själv är en hel maskin?

Att dricka Kafka med kal(c)iumbananer

En härlig eftermiddag har jag åtnjutit idag, flanerandes än hit än dit, med min kära Herr Mina. Fler sådana här dagar, tack?
 


Anne på Grönkulla, L.M. Montgomery

Nu kröker vägen…

Jag går ensam in i ljuset

En av två kvällar dylika kvällar: 
 


 
Skallemannen!


More news from nowhere

Jag finner det närmast underligt hur det plötsligt blev vår nu efter den här ytterst långa, utdragna vinter(dvalan). Det var nästan som om våren aldrig mer skulle återvända - som om den vore en avlägsen dröm ... Men nu är den här, i alla fall. Och jag - vaknar jag själv ur dvalan snart? Det är lustigt, men ingenting känns riktigt påtagligt.
 


 
(Fotograf: Selma)


Tänk om vi kunde stanna till


 


Gud, uppfinn nåt nytt som gör det lätt att hålla ut

Olle Ljungströms "Nåt för dem som väntar" gillar jag sjungen av Joakim Berg.

Ordkonst på fyllan

"Jag har ätit malet kött, och jag vet inte vem jag är."
 
                                                                 - A(zra)

Run, Forrest, run!


 

 


RSS 2.0