Herakleitos

Pedagogik är inte att fylla ett ämbar, utan att tända en eld.

Be med blicken

Be med blicken
 
Där stod jag med flickutseendet och
plockade bland pojkattributen
irriterades över STORleken
min enkla tanke
fick en käftsmäll av ett
förbirusande tåg, med en
svart gestalt, med genomträngande
fönsterhål, i svansen på förarloket,
och jag trodde, jag trodde
att jag dog


Silence


 
I freed myself,
and remained alone ...


Giftas, August Strindberg

Men vad det är dumt att leva för andra, det räcker inte, det räcker inte.


I changed my mind so much I can't even trust it / My mind changed me so much I can't even trust myself

Det är mörkt tidigt, som vanligt under den här tiden på året. Det är just det jag tycker om med vintern - Mörkret, mitt mörker. Jag klurade länge på varför mitt rum kändes alldeles kalt och - vitt? på något vis, och kom på att det fattades trevligt ljus. Ja, och nu har jag "julat" till det lite, och höjt den så ypperligt fult kallade "mysfaktorn". Det känns bra. Tror jag.
 


 


 
För övrigt har jag en rolig katt(unge). Hon tycker om att ligga på mina papper när jag ägnar mig åt studier, hon finner glädje i att sova på akvariet när lampan varit tänd, och även på datorn - we all like forbidden warmth (fotograf T.G): 
 


Inglorius Basterds

I fredags kväll såg Anna Banana och jag den nya(re) Inglorius Basterds - alltså, inte den från 1978, som är italiensk. Tarantino regisserade den här nyare versionen, och det tillåter sig att märkas; det är just den där kombinationen av motbjudande scener och knäpp komik som gör det. Jag vet inte, men jag gillar den. Tänk om historien faktiskt hade sett ut på det viset? Ha! Vilken hämnd!
 


Stara fotografija

Jag fann tre fotografier som TheRese tog senast hon var här - ah, ytterst fina, trots mitt egendomliga utseende på ett utav fotona! 
 
   


Giftas, August Strindberg

All omtanke, all förtänksamhet, allt förutseende hade strandat på det oundvikliga.


Peculiar!

For three days and two nights in a city called Linköping, two peculiar rättskaffens människor - ömsom lekande med, ömsom undvikande Elden - var de PECULIAR! 
 
   
 
   


pang, och

pang, och
 
och jag trivs, jag trivs med att
hålla mig själv i handen, den
lilla taniga barnhanden
för var är väggarna nu?
för jag äntrar utan att behöva
öppna det öppna, jag är
inte (i) tid

"Vem vet vad som händer med oss, Therese"


 

 


Giftas, August Strindberg

Och denna societet, samhället par preference, satt där i sin lönnliga lastbarhet och utdelade socialt anseende, efter en skala, på vilken ärlighet stod längst under noll. Samhället var sålunda en vävnad av lögn! Att man icke sett detta förut. Men nu skulle man göra sina undersökningar på den sköna byggnaden och se efter huru det stod till med dess grund.


The lonesome crowded West


 

 


A different kind of love


 
Min, bara min Shelley.


Giftas, August Strindberg

Det kändes som om något oerhört brott var begånget en gång i tiden och som om detta nu höljdes i massor av bedrägeri; han kände sig som flugan inrullad i spindelns nät; varje försök att riva ett hål åtföljdes av en ny inrullning med en ny kvävning.

Giftas, August Strindberg

Jag är liksom allt skapat underkastad utvecklingens lag, och utvecklingen går fram genom återfall!


Tassa(r) på tå

Tassa(r) på tå
 
Tassar! Det är tassar på mina papper, och jag skulle vilja kyssa alla mjuka pälsar av allting jag förlorat. Jag har ingenting att klä av mig. Det är för mycket sand i  spåren, och kornen faller av mig – ett för varje steg.   när tar det slut
   när rinner det ut, detta
   sandhav som jag simmar i
   för jag börjar bli kall och
   jag springer aldrig -
 
bort!


"Vi placerar dina pengar etiskt."

Det här vykortet kom med posten i fredags, från KPA pension. På baksidan hälsar de bland annat att de "placerar [mina] pengar etiskt." Har jag missat någonting? Tjäna pengar på vapenhandel? Skulle det locka till att investera pengar hos dem?
  


Portal


Ack! Det här är en av de bättre: klick (man måste klicka på "force downlowad" - ikonen bredvid det man egentligen ska klicka på).

Jag är aldrig ensam när jag är för mig själv

Jag är aldrig ensam när jag är för mig själv
 
Ankomsten av den dagen då jag lösgjorde mig själv ifrån alla vi och alla de var en vårdag mitt i vintern. Jag höll Frédéric i handen och träffade på nocturne i alla dess slag – på min väg stötte jag på Edith och Tomas, för att slutligen dyka ned i svartvattnet och möta Sylvia.
  


Modest Mouse

Ah, Modest Mouse har en slags musik med en läspande "float on"-filosofisk prägel över sig - det är kanske just därför den alltid kan fungera. Den kräver inte mycket av lyssnaren förutom en någorlunda fungerande perceptionsförmåga. Här är en låt av mössen:
  I made my shoes shine with my coal
But my polish didn't shine the hole


Turn around and it’s winter darling / Look in the mirror and it won’t be you


RSS 2.0